Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Çilekli Kup Tarifi

Çilekli Kup Tarifi

Çilekli Kup için malzemelerimiz;

1 litre süt
1 su kadehi toz şeker
2.5 yemek kaşığı un
3.5 yemek kaşığı nişasta
1 kutu vanilya
1 kutu toz krem şanti
500 gram çilek
2 tatlı kaşığı pudra şekeri

Çilekli Kup Yapılışı:

Tatlımızı yapmaya başlayalım…

– Başlamadan evvel resim galerimize göz dolaştırmanızda fayda var.

-İlk olarak bir litre sütümüzü tenceremize ilave ediyoruz.

– Ardından bir su kadehi toz şekeri içerisine ekliyoruz.

– İki buçuk yemek kaşığı unumuzu ilave ediyoruz.

– Üç buçuk yemek kaşığı nişastamızı atıyoruz.

– Kaynayıp göz göz olana kadar karıştırın.

– Aralarında topak kalmaması için çırpma telimizle yapalım.

– Kaynayıp göz göz olunca muhallebimizi ocaktan alıyoruz.

– Fazla koyulaşmasına izin vermeden ocaktan alın.

– Ocaktan aldığımız karışımın içerisine vanilyamıza ilave ediyoruz.

–  Bir kutu toz krem şantiyi içerisine ekliyoruz.

– Şimdi 5-6 dakika kadar mikserden geçiyoruz. Zira sakız kıvamına gelmesi için.

– Muhallebimizi kuplara paylaştırırken  iki parmak kadar beceriksiz dolduralım.

Çilek püremizi yapmak için;

–  Çilek püresini yapmak için çileklerimizi bilenderdan geçireceğiz.

– Üzerine de iki tatlı kaşığı pudra şekerimizi ilave ediyoruz.

– Çileklerimizi püre kıvamına getirdikten sonra tatlımızın üzerine paylaştıracağız.

– Üç kaşık kadar yeterli olacaktır.

– Bu biçimde değişik kuplarımıza da yediriyoruz.

– Çilekli kupumuz servise hazır.

– Dilersek bir gece buzdolabında soğuk servis yapabilir. Dilersek de 5-6 saat beklettikten sonra servis edilebilir.

– Afiyet olsun.