1 litre süt
1 su kadehi toz şeker
2.5 yemek kaşığı un
3.5 yemek kaşığı nişasta
1 kutu vanilya
1 kutu toz krem şanti
500 gram çilek
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Tatlımızı yapmaya başlayalım…
– Başlamadan evvel resim galerimize göz dolaştırmanızda fayda var.
-İlk olarak bir litre sütümüzü tenceremize ilave ediyoruz.
– Ardından bir su kadehi toz şekeri içerisine ekliyoruz.
– İki buçuk yemek kaşığı unumuzu ilave ediyoruz.
– Üç buçuk yemek kaşığı nişastamızı atıyoruz.
– Kaynayıp göz göz olana kadar karıştırın.
– Aralarında topak kalmaması için çırpma telimizle yapalım.
– Kaynayıp göz göz olunca muhallebimizi ocaktan alıyoruz.
– Fazla koyulaşmasına izin vermeden ocaktan alın.
– Ocaktan aldığımız karışımın içerisine vanilyamıza ilave ediyoruz.
– Bir kutu toz krem şantiyi içerisine ekliyoruz.
– Şimdi 5-6 dakika kadar mikserden geçiyoruz. Zira sakız kıvamına gelmesi için.
– Muhallebimizi kuplara paylaştırırken iki parmak kadar beceriksiz dolduralım.
– Çilek püresini yapmak için çileklerimizi bilenderdan geçireceğiz.
– Üzerine de iki tatlı kaşığı pudra şekerimizi ilave ediyoruz.
– Çileklerimizi püre kıvamına getirdikten sonra tatlımızın üzerine paylaştıracağız.
– Üç kaşık kadar yeterli olacaktır.
– Bu biçimde değişik kuplarımıza da yediriyoruz.
– Çilekli kupumuz servise hazır.
– Dilersek bir gece buzdolabında soğuk servis yapabilir. Dilersek de 5-6 saat beklettikten sonra servis edilebilir.
– Afiyet olsun.
Çilekli Kup
Çilekli Kup2
Çilekli Kup3
Çilekli Kup4
Çilekli Kup5
Çilekli Kup6
Çilekli Kup7
Çilekli Kup8
Çilekli Kup9
Çilekli Kup10
Çilekli Kup11
Çilekli Kup12
Çilekli Kup13
Çilekli Kup14