Malzemeler
Keki için
3 tane yumurta
1 subardağı seker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2 su bardağı civarında)
Üzeri İçin
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
150 gr. hindistan cevizi
Jölesi İçin
250 gr. çilek
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
2 kaşık sıvı yağ parlak olması için
Yapılışı
Öncelikle kek için yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpın. Diğer malzemeleride ekleyin tekrar çırpın. 28 cm lik yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında keki pişirin. Bu sırada tencerenin içine süt, irmik ve şekeri koyun ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan indirdikten sonra içine hindistan cevizini ekleyerek, karıştırın. Keki kelepçeli kalıptan cıkartmadan üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Jölesi için çilekleri robottan geçirin ve tencereye alın. İçine şeker, nişasta ve sıvıyağı ekleyerek pişirin. Topaklanma olmaması için devamlı karıştırın. Ilındıktan sonra irmikli karışımın üzerine yayın. Yine çilekli karışımın üzerine aralıklı bir şekilde çilek taneleri dizin. Bu şekilde buzdolabında 3-4 saat bekletin. Hatta 1 gece bekletebilirseniz çok daha lezzetli olacaktır. Kelepçelerini açarak servis tabağına alın. Afiyet olsun.