Öncelikle kremayı hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri mikserle bir kaç dakika çırpıyoruz, kıvam alması için kek tamamen soğuyuncaya kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Çilekleri dilimliyoruz ve pudra şekeri ile karıştırıp kenarda bekletiyoruz. Yumuşamış tereyağ ile toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Süt ve rendelenmiş limon kabuğu ilave edilip çırpılır. Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonat eklenip karıştırılır. Koyu kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yağlı kağıtla kapladığımız 26 cm kalıba kek hamuru boşaltılır. Üzerine dilimlediğimiz çilekleri sıralıyoruz ve biriken suyu üzerine gezdiriyoruz.
Önceden ısıttığımız 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kontrollü olarak pişiriyoruz. Bıçak ya da kürdan batırıp temiz çıkınca fırından alıyoruz.
Tamamen soğuyunca kremasını döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun👌🏻😋.