Malzemeler
Hamuru için
Esmer hamuru için
Kreması için
Arası için
Üzeri için
Yapılışı
Öncelikle kremayı hazırlayın. Vanilya dışında bütün malzemeleri karıştırıp ocağa alın. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırın. Biraz koyu kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Esmer hamuru için; bütün malzemeleri bir çırpıcıyla iyice çırpın. 2 yağlı kağıt arasına koyun ve üzerini merdane yardımıyla düzeltin, ince bir şekilde açın. Buzdolabına atıp bekletin. Normal hamuru için; Su, tereyağı ve tuzu alıp kaynamaya bırakın. Diğer tarafta un, nişasta ve kabartma tozunu aynı kasede karıştırıp eleyin. Kaynamakta olan suya atıp oldukça hızlı bir şekilde karıştırın. Kenara alıp soğutun ve yumurtaları teker teker ekleyip yedirin. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkın. Buzdolabında iyice dinlenen esmer hamurunu çıkarın. Yuvarlak kurabiye kalıbıyla kesin. Hamurların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Pişen pufları soğutun. Bir bıçak yardımıyla ortadan yarın. Soğutup sıkma torbasına konulan kremadan dilediğiniz miktarda sıkın. Çilek dilimleri yerleştirin. Bütün puflara aynı işlemi uygulayın. Üzerine bol pudra şekeri ve çilek dilimi ile sunum yapın. Afiyet olsun.