Öncelikle uyarmalıyım ki kremalı, sütlü, yumuşak, kremsi kıvamda tatları beğenenler bu tarifi hoşlanmayabilir. bu azıcık daha fresh bir dondurma. yakında kremalı tarifimi de paylaşacağım
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı pudra şekeri, ya da 3-4 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
250 gr çilek
1 adet yerli Ufak muz
Çilekli Konut Dondurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekler ve muz ufak ufak kesilip buzlukta bir tabak ya da tepsiye yayarak dondurulur.
Süzme yoğurt ve pudra şekeri ya da bal damak zevkinize göre tadına bakarak atın karıştırılır. Hindistancevizi yağı ilave edilir.
Donan meyveler mixerde beş dakika arada kaşıkla alt üst edilerek çekilir. Yoğurtlu karışım da meyvelerle harmanlanana kadar çekilir.