Çilekli Kirazlı Parfe (Dondurma Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekli parfemiz için sıvı krema ve pudra şekerini iyice köpürünceye kadar mikser ile çırpalım.
Çilekleri doğrayalım ve kirazların sapını ve çekirdeğini temizleyelim. Bisküvileri irice kıralım.
Fındıklar ve damla çikolatalarla birlikte çırpılmış kremaya tüm malzemeyi ekleyerek dikkatlice ezmeden karıştıralım.
Kullanacağımız baton kalıp veya plastik bir saklama kabı da olabilir(dikdörtgen)içerisini streç film ile kaplayalım. Bu sayede donduktan sonra tatlımızı çok rahat bir şekilde kalıptan çıkarabiliriz.
Hazırladığımız karışımı kalıba boşaltalım ve üzerini de streç film ile kapatıp dondurucuya kaldıralım.
4-5 saat beklettikten sonra dondurucudan çıkarıp kalıptan çıkaralım. 1-2 dakika bekledikten sonra üzerindeki streç film çok kolay bir şekilde soyulacaktır. Afiyet olsun 👌❤🍓🍒🍑