Malzemeler
Yapılışı
Kek hamuru karıştırma kabına 1 tane büyük yumurta ile toz şeker eklenir ve karışım köpürene kadar çırpılır. Yumurta küçük ise iki tane eklenebilir.
Daha sonra karışıma belirtilen miktarlar kadar sıvı yağ ile süt eklenerek karıştırmaya devam edilir.
Daha sonra un elenerek eklenir ve üzerine kabartma tozu ile vanilya dökülür. Elde edilen karışım iyice karıştırılır.
Kare borcam ya da 20 cm kelepçeli kek kalıbı yağlanır.
Kalıbın içerisine hazırlanan kek hamuru dökülür ve iyice etrafına yayılır. Bir kase çilek yıkanır ve temizlenir.
Çileklerin her biri ortadan ikiye bölünerek kek hamurunun üzerine dizilir.
Çilekler dizildikten sonra istenilen miktarda damla çikolata da çileğin üzerine eklenir. Fırın önceden 180 derecede açılarak ısınmaya bırakılır.
180 derecede ısınmış olan fırına koyulan kek, ortalama olarak 15 – 20 dakika kadar pişirilir.
Fırından alınan kek biraz soğuması için kenara alınır. Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.