Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Çilekli Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Çilekli Kek

Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 1 su kadehinden bir parmak yetersiz pudra şekeri
  • 1,5 su kadehi un
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • Üzerine:
  • 8-10 adet çilek

Çilekli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve şekeri bütün olarak karışana kadar çırpın. Yumurtaları ilave edip 2 dakika daha çırpın.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yine çırpın. Kek hamurundan çok daha kıvamlı olacak.
  3. Tepsinizi yağlayıp unlayın ve kek hamurunu döküp yayın.
  4. Çilekleri ikiye dağılıp hamurun üzerine aralıklı olarak dizin ve hafifçe bastırın.
  5. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırına koyun ve kabarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürün.
  6. Kızarınca fırından alıp üzerine pudra şekeri serpin. Öbür keklerden değişik hafif bir tarif. Afiyet olsun.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.