Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %0,68
  • BIST
    %0,27
Çilekli Karamel Pasta Tarifi

Çilekli Karamel Pasta Tarifi

Merhabalar sevgili kadınlar, sıkıcı bir günü lezzetli ve tatlı  bir pasta tarifi ile sevindirmeye ne dersiniz? Bugün, sizler için yeniden mükemmel bir pasta tarifi daha hazırladım. Karamel sos ile zenginleştirilmiş ve kızarmış ekmekler ile hazırlanan pastamızın ismi Çilekli Karamel Pasta Tarifi.

Sanırım,  çilek  pasta tariflerinin içinde ve süslemesinde en çok çok seçim edilen meyveler arasında birinci gizeme de geliyor. Pastalara hem lezzet veren hem görsel olarak iştahı açan çilekler ile bezenmiş olan Çilekli Karamel Pasta Tarifi ni kesinlikle sınamanızı öneriyorum.  Bu pastayı özel günler içinde hazırlayabilirsiniz, doğum günleri için hoş bir alternatif olarak düşünebilirsiniz. Kolay gelsin.

 

Çilekli Karamel Pasta Tarifi için malzemeler

1 kutu kızartılmış ekmek marketlerde satılıyor

Karamel sos için malzeme

1 su kadehi toz şeker
2 su kadehi su

Kreması için malzeme
4 su kadehi süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
1 su kadehi toz şeker
1 kutu vanilya

Kremşantisi için malzeme

1 kutu kremşanti
1 su kadehi süt

Süslemek için malzeme
Yarım kg çilek
Yeteri kadar taze nane yaprakları

Çilekli Karamel Pasta Tarifi

Çilekli kızarmış ekmek tatlısını yapmaya ilk evvel karamel sosundan başlayın. Teflon tavaya toz şekeri dökün ve kısık ateşte ocağa koyun. Tahta kaşıkla ara ara karıştırarak şekerlerin rengi değişinceye kadar kavurun. Ardından usulca suyu şekerlerin üzerine ilave edin ve kaynamaya vazgeçin. Kaynamaya başladığında şekerler erir erimez ocaktan alın. Kızartılmış ekmekleri tatlıyı koyacağınız büyük servis tabağına sıralayın ve üzerine sıcak karamel sosu kepçe ile dolaştırarak dökün. Arından bir tencerenin içine toz şeker, süt, un, yumurta sarısı, nişastayı, vanilyayı koyun ve iyice mikserle çırpın, ocağa koyup kaynamaya vazgeçin. Pişen kremayı da ocaktan alıp kızartılmış ve az evvel nemlendirmiş olduğunuz ekmeklerin üzerine dolaştırarak dökün ve soğumaya vazgeçin. Bu sırada krem şantiyi sütle bir kabın içine alın ve iyice çırpıp buzdolabına kaldırın. Servis tabağındaki kızartılmış ekmekleriniz soğuduğunda üzerine kremşantiyi sürün ve yayın. Üzerine süslemek için çilekleri boyun ortadan ikiye kesin ve istediğiniz biçimde sıralayın. Çilek dilimlerinin aralarına taze nane yapraklarını da sıralayın. Pastamız servise hazır.
Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın