Malzemeler
Kek hamuru için
Süslemek için
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz çilekli
irmik helvasında.
Kek için yumurta ve tozşekerini mikserle iyice çırpın. Sıvıyağını ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Un, kabartma
tozu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış bir fırın tepsisine dökün.
Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya vazgeçin.
İrmikli tatlı için süt, taze çilek suyu, vanilya ve irmiği çırpıp bir tencereye alın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak
üzeri göz göz olana kadar pişirin.
Servis kasesi ya da biçimli kek kalıbının tabanını kek parçaları ile elinizle bastırarak biçim verin. Üzerine irmikli
tatlıyı yayın. Buzdolabına alıp 2-3 saat bekletin. Çikolata sosunu dolaştırıp servis yapın.