Süt, şeker ve salep tencereye alınır ve çırpılır. Orta ateşte kaynamaya vazgeçilir.
Koyulaşıp fokurdamaya başlayınca altı kısılır ve dahada koyulaşana kadar kaynatılır.
3-4 dakika kaynadıktan sonra altı kapatılır ve ara ara havalandırarak soğumaya vazgeçilir.
Çilekler yıkanıp ayıklanır ve içine pudra şekeri ilave edilerek Blender ’den geçirilir.
Daha sonra süzgeçten iyice geçirilerek yalnızca çekirdeklerinden temizletilmiş olur.
Tamamen buz gibi soğumuş olan süte çilek püresi ilave edilir ve çırpılır.
Buzluğa kaldırılır ve saat başı çıkarılıp mikser ile 2-3 dakika çırpılır.
Tamamen katılaşıp kıvamlanana kadar 5-6 sefer bu biçimde yapılır.
Mikser kenarda dursun çıkarıp 2 dakika çırpıp koyun ne kadar fazla yaparsanız hakikat dondurma gibi olacaktır. İçinde krema, krem şanti yada başka katılaştırıcı madde olmadığı için kendimiz bu biçimde yaparak kıvamlandırmış oluyoruz o nedenle en ehemmiyetli safhası çırpma evresidir.
Sonra tamamen donması beklenir. Dolaptan çıkardıktan sonra 2 dakika beklenir ve saha sonra servis edilir.
İsterseniz çilek püresini direk ilave etmeden cezvede azıcık pişirip te o biçimde ilave edebilirsiniz.
Dondurucuya karışımı kesinlikle iyice soğuduktan sonra koyun. Meşrubat salep koyacaksınız tarçın kokusunu göz önünde bulundurarak 2 adet tek içimlik kutu koyarakta deneyebilirsiniz. Çilek Kokulu Günler Dilerim