Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çilekli Güllaç

Çilekli Güllaç

Çilekli Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 2 litre süt
  • 300 gr toz şeker
  • 5 cl gül suyu
  • 150 gr toz Antep fıstığı
  • 250 gr çilek

Çilekli Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Süt, gül suyu ve şekeri kaynatıp soğumaya vazgeçin. Yuvarlak bir tepsiye bir güllaç yaprağını yerleştirin. Üzerine şekerli sütten 2 kepçe aktarın.
  • Beş güllaç yaprağını aralarına süt ilave ederek üst üste yayın. Çilekleri minik küp doğrayıp güllacın üzerine yayın.
  • Üzerine ince çekilmiş Antep fıstığı serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aralarına sütlü şuruptan dökerek aynı biçimde üst üste yayın.
  • Kalan sütlü şurubu tamamen üzerine dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra üzerini çilek ve ince çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın