Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Çilekli Güllaç
Sosyal Medyada Paylaş
22 Nisan 2021
admin

Çilekli Güllaç

Çilekli Güllaç Tarifi İçin malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 2 litre süt
  • 300 gr toz şeker
  • 5 cl gül suyu
  • 150 gr toz Antep fıstığı
  • 250 gr çilek

Çilekli Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Süt, gül suyu ve şekeri kaynatıp soğumaya vazgeçin. Yuvarlak bir tepsiye bir güllaç yaprağını yerleştirin. Üzerine şekerli sütten 2 kepçe aktarın.
  • Beş güllaç yaprağını aralarına süt ilave ederek üst üste yayın. Çilekleri minik küp doğrayıp güllacın üzerine yayın.
  • Üzerine ince çekilmiş Antep fıstığı serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aralarına sütlü şuruptan dökerek aynı biçimde üst üste yayın.
  • Kalan sütlü şurubu tamamen üzerine dökün. Bir saat dinlendirdikten sonra üzerini çilek ve ince çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.