Sanırım biz tatlı ve pasta tutkunları için fındıklar ile süslenmiş leziz bir pasta gibisi yoktur . Meyveli pasta denince ise ilk aklımıza gelen pasta eminim ya çilekli yada muzlu pastadır. Bugün sizlere pasta tarifleri arasında benim ve ev ahalisinin fazla beğendiği bir tanım olan, ayrıca dış görünüş keza de lezzet olarak en fazla seçim ettiğim pastalar aralarında bulunan Çilekli Fındıklı Pasta Tarifi ‘ni seçtim.Evet bayanlar, Çilekli Fındıklı Pasta ile misafirlerinizi ve çocuklarınıza tatlı bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise mükemmel tadı ile hiç vakit kaybetmeden deneyebileceğiniz pasta tarifimiz sizlerle…
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
Yarım dere bardağı soğuk su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yağlı fırın kâğıdı
Kreması için malzeme
2.5 su bardağı süt
1 dere bardağı toz şeker
2 yemek yemek kaşığı un
1 yemek yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için
Yarım kilogram çilek püresi
1 akarsu bardağı fındık
1 paket toz şanti
1.5 su bardağı süt
Derince bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri döküp mikserle karıştırın. Arkasında soğuk suyu da ek edip bir defa daha çırpın. Diğer bir kabın içine un, kabartma tozu, vanilyayı koyun ve elinizle harmanlayıp eksik önceki karışımın içine döküp yeniden mikserle karıştırın. Fırın tepsisinin ortasına pasta çemberini koyun ve içine bu hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecedeki fırına tepsinizi sürün. İlk 15 dakika 180 derecede pişirin sonra dereceyi160 a düşürüp 15 dakika daha pişirip, kürdanla pişip pişmediğini yoklama ederek fırından alın. Bir tencerenin içine soğuk sütü, nişastayı, unu, vanilyayı, şekeri koyun ve muhallebi yapar gibi pişirin. Fırından çıkardığınız keki pasta çemberinin içinden çıkarın ve çemberi yıkayıp servis edeceğiniz tabağa koyun.
Keki enine 3 parçaya bölün birinci kek katını pasta çemberinin içine koyun ve üzerine mutfak robotundan geçirip püre haline getirdiğiniz çilek püresinin üçte birini yayın. Onun üstüne ocaktan aldığınız muhallebi kıvamındaki karşımın üçte birini dökün ve yayın. Üstüne kekin ikinci katını koyun. Üzerine yeniden aynı şekilde çilek püresi ve muhallebi kıvamındaki kremasını sürüp üçüncü kek katını koyun. Elinizle bastırıp kekin aralarındaki malzemelerle bütünleşmesini sağlayın. Daha Sonra pasta çemberini yavaş yavaş çıkarın. Kremşanti ile pastanın her tarafını kaplayın. Kenarlarına fındık kırıklarını yapıştırın. Üzerine kenarlarına krem şanti sıkacağı ile şekilli şekilli krem şantiler sıkın. Ortasına da kalan kremayı sürüp üstüne kalan çilek püresini koyun ve yayın. En son olarak da pastanın orta kısmına krem şanti ile yuvarlak bir şekil verin. Sağlık olsun