Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,67
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %1,67
Çilekli Dondurma

Çilekli Dondurma

Tarifin Öyküsü

Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram dan azıcık fazla çilek ben 1 kiloya yakın kullandım diyebilirim
  • 1 koli soğuk kremakıvamı daha yoğun isterseniz 2 kutuda kullanabilirsiniz
  • Yarım şu kadehi soğuk süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı kadar sahlep

Çilekli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri hoşça yıkayıp saplarından ayırın.
  2. Dondurucuya koyabileceğiniz bir tepsiye aralıklarla dizin çilekler donana kadar bekletin.
  3. Döndüktan sonra çıkarıp bi 10 dk kadar da dışarda bekletinbekletmemizin en büyük nedeni çilek çok sert gelip rondonun bıçaklarına hasar vermemesi
  4. Sonra rondoya alıp üzerine toz şekeri ilave edin ve karıştırın.
  5. Ardından öteki malzemeleride ilave edip iyice rondodan geçirdikten sonra dondurucuda kullanabileceğiniz gizleme kabına boşaltıp kapağını kapatıp dondurucuda en az 2 saat bekletin ve çıkarıp kenarlarından ortaya doğru karıştırın.
  6. İyice karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp tekerrür dondurucuya kaldırın. Bu operasyonu her 2 saate bir yapın istediğiniz dondurma kıvamını elde edene kadar.
  7. Her çıkardığınızda iyice karıştırın ki hoş ve homojen bir karışım elde etmiş olun. Yoksa buzlu olur istenilen dondurma kıvamında olmaz.
  8. 2 saate bir karıştırma operasyonu istediğiniz kıvamı bulup son bir kez daha iyice karıştırın bu düzeyde istediğiniz başka ufak kalıplarada dökebilirsiniz.
  9. Bir gecede dondurucuda bekletirseniz ertesi gün çok daha sonbahara kıvamda dondurma elde etmiş olursunuz.
  10. Sonrada dondurma kaşığı dayanağıyla kaselere koyup süsleyip servis edin.
    Afiyet bal şeker olsünn

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın