1 su kadehinden bir parmak beceriksiz şeker Tatlı hoşlanıyorsanız bütün bir kadeh kullanabilirsiniz
Çilekli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Dondurucudan dondurulmuş çilekler alınır 15 dakika azıcık bekletelim Bu sayede blendırda yada rondoda rahat püre yapabiliriz
Üzerine şekeri ilave ederek blendır yada rondodan tamamen püre kıvamına gelene kadar çekelim,.
Üzerine akışkan krema ve sütü ilave ederek tekerrür rondodan geçirelim, tamamen pürüzsüz hale gelince limon suyuna ilave edelim ve tekerrür rondodan geçirelim.
Hazırladığımız karışımı dondurmayı yapacağımız kaba dökelim. Kalıbımızın kapağı sarih biçimde 1, 5-2 saat dondurucuya koyalım.
Bu zaman sonunda kabımızı dondurucudan çıkartıp kasıkla karıştıralım iyice.
Tekerrür dondurucuya kaldırıp 1, 5-2 saatte bir dondurmamızı kaşıkla karıştırıp dondurucuya kaldıralım, bu operasyonu en az 4 5 sefer uyulayın.
Bu safha dondurmanın kıvamı için çok ehemmiyetli kesinlikle yapılmalı. Yoksa buzlanır.
Son olarak karıştırdıktan sonra dondurmamızın kapağını kapatalım bir kaç. Saat dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun.