Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,65
  • ALTIN
    %1,55
  • BIST
    %1,94
Çilekli Dondurma

Çilekli Dondurma

Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çilek
  • 1 litre süt
  • 1 kutu ham krema
  • 300 gram ile 600 gram arası şeker damak tadına göre
  • 1 yemek kaşığı sahlep
  • Yarım kırmızı mercimek tanesi kadar yiyecek boyası olmasa da olur
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Nişastayı kalemtıraş kadar soğuk su

Çilekli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri yıkayıp arının blandırdan geçirin.
  2. Sütü tencereye alın.
  3. Şeker, krema ve sahlebi ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
  4. Kaynamaya başlayınca kısım ateşte kaşıkla sütü alıp geri dökerek 20 dakika kadar pişirin.
  5. Blandırdan geçirdiğiniz çilekleri ve ezilmiş nişastayı dilerseniz yiyecek boyasını ilave edip devamlı karıştırın.
  6. Arada bir kaşıkla savurun.
  7. 10 dakika bu biçimde pişirin.
  8. Ocaktan alıp soğuması ve muhafazası için başka bir kaba aktarın.
  9. Ara ara savura savura karıştırarak soğutun.
  10. Dondurucuda 2 saat dondurun 2 saat sonra tekerrür karıştırın.
  11. 2 saat arayla aynı operasyonu 4-5 kere yineleyin.
  12. Ve artık dondurmanızı dondurucuda vazgeçip dilediğiniz zaman harcayabilirsiniz afiyetle.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın