Kalıbın dışını(altı da dahil) alüminyum folyo ile kaplayın. (bu kekin beyaz çıkmasını sağlayacak).
Bisküvili harcı kelepçeli kek kalıbına eşit bir şekilde yayın.
Üzerini tabanı düz bir bardak ile bastırarak düzeltin.
Buzlukta 15 dakika dinlendirin.
Labne peynir, şeker, krema, un, buğday nişastası ve toz vanilyayı ekleyin. Çırpmaya devam edin.
Yumurtaları teker teker ilave edin. Çırpıcı yeterli, miksere gerek yok.📌📌📌gereğinden fazla çırpmayın. Bence bu yazıdaki en önemli püf noktası bu. Çok fazla çırpmak cheesecake ’in içinde çok fazla hava kalmasına, bu da tatlının çatlamasına neden olur. Bu yüzden malzemelerin karıştığını gördüğünüzde çırpmayı bırakın.
Malzemeler bütünleştiğinde buzdolabında dinlenen bisküvilerin üzerine ekleyin.
Üzerini düzeltin. Kalıbı tezgaha hafifçe bir iki kez vurabilirsiniz.
Kek kalıbınızı içi 2 parmak dolacak şekilde su doldurduğunuz tepsinin içine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Çilekli sosu için; buğday nişastasını bir kaseye alın. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Su ile açılan nişastayı kenara alın.
Şekerle dinlenip sulanan çilekleri ocağa alın.
Ardından nişastalı su karışımını ekleyin. Karıştırın.
Karışımı ocağa alın. Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Çilekler suyunu bırakıp sos kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Toz vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Sonrasında çilekli sosu rondo da 1-2 tur çektirin ve kenara alın.
Isıtılmış 170 derecelik fırında 45-50 dakika pişince fırınınızı kapatın, kapağı yarım açık olacak şekilde fırında dinlendirin. Her fırın farklı oluyor, kontrollü pişirin, kenarları rengi sararmaya başlayınca fırını kapatın. Fırının kapağı yarım açık on dakika fırında dinlendirin.
Fırından çıkarınca 10 dakika daha dinlendirin.
Ardından kenarda bekleyen ılık çilekli sosu üzerine ekleyin.
Üzerini spatula ile düzeltin.
Sonrasında buzdolabında 3-4 saat soğutun. Bir gece kalırsa çok daha güzel olur. Ben bir gece dinlendirdim. Soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkarın.Afiyetler olsun ☺️.