1 yemek kaşığı nişasta yarım su kadehi su ile açın
5 yemek kaşığı şeker
1 su kadehi su
Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı
Alt taban için tereyağını eritin. Orta boy fırın kalıbının altına yağlı kağıt yerleştirin. Aynı zamanda kenarlarına da.
Tereyağını rondodan geçirdiğiniz burçak bisküvilerin üzerine dökün. Karıştırın ve kalıba dökün.
Su kadehinin tabanıyla bastırın. 10 dk buzdolabına atın.
O sırada krema için labne ve kremayı bir kaba alın.
Mikserle çırpın daha dobra yumurtaları ilave edip tekerrür çırpın.
En sonra nişasta vanilya ve limon damlası ilave edip son defa çırpın.
Kalıba dökün ve kalıbı fırın tepsisine koyun tepsiye bir ölçü ılık su dökün 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.
Sonra dereceyi 160 a düşürün. 50 dk daha pişirin.
Jöle için çilekleri minik minik doğrayın tencereye alın şekeri ilave edip kaynatın.
Kaynayınca suyla açtığın nişastayı ilave edip karıştırın.
Altını kapatıp soğumaya vazgeçin.
Fırından çıkan kekte soğuyunca jöleli üzerine dökün ve buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :.