Öncelikle alt tabanı hazırlıyalım. Kelepçeli kalıbımızın alt kısmını yağlı kağıt ile kaplayalım iç kenarını da yağlı kağıt ile kaplayalım dış kenarını da alimünyum folya ile kaplayalım.
Burçak bisküvileri ve fındık yada cevizi robottan geçirelim.
2 yemek kaşığı tereyağ eritip bisküvilerin üzerine dökelim. Hoşça karıştırıp kalıbımızın alt tabanına alt kısmı düz olan bir kadeh dayanağıyla bastıra bastıra her tarafı denk olacak biçimde yayalım.
Kekimizi hazırlıyana kadar buzdolabına kaldıralım.
Şimdide kekimizi hazırlıyalım. Kabımızın içine labne ve kremayı boşaltıp el çırpma teli ile çırpalım pürüzsüz bir kıvam alınca 1 kadeh şekeri ilave edelim tekerrür çırpalım.
Şeker eriyince 1. Yumurtayı kıralım çırpalım.
Sonra 2. Yumurtayı kıralım çırpalım sonrada un, nişasta ve vanilyayı ilave edip tekerrür çırpalım.
Kalıbımızın içine bisküvilerin üzerine boşaltalım.
Fırınımızı 160 derecelik evvelden ısıttığımız fırınımızın alt tabanına borcama su doldurup koyalım orta rafa da cheesecakeimizi yerleştirelim fırının kapağını hiç açmadan 40 dk kadar pişirelim.
40 dk nın sonunda da fırını kapatalım fırının içinde 30 dk soğumaya vazgeçelim.
Şimdide çilekli jölemizi hazırlayalım, yıkanmış çilekleri ve suyu rondodan geçirelim minik bir tencere içine dökelim.
Şekeri ni ilave edelim nişastayı da 2 yemek kaşığı suda açalım.
Çileklerin içine katalım kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayıp koyulaşınca ocaktan alalım azıcık soğuyunca cheesecakemizin üzerine dökerek yayalım.
Buzdolabında en az 5 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.