Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake

Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 100 gram eritilmiş tereyağ
  • 250 gram çilek
  • 5 tepeleme çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
  • 1 dere bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 500 gram labne
  • 1 kutu krema
  • 4 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı (200 ml) şeker
  • 4 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram çilek

Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyarak hazırlanmış tutalım.
  2. Bisküvileri blender ile un haline getirelim.
  3. İçerisine cevizleri de koyup bitmiş blenderdan geçirelim.
  4. İçerisine eritilmiş tereyağını koyalım ve karıştıralım.
  5. Kalıbımıza alalım ve altı düz bir bardakla bastırarak kalıba yerleştirelim.
  6. Donması için buzluğa ya da buzdolabına koyalım.
  7. Sosu için çilekleri 1 su bardağı suyu ve şekeri sos tenceresine alıp kaynamaya bırakalım.
  8. Nişastayı bir dere bardağı su ile karıştıralım ve kaynayan çileklerin üzerine dökelim.
  9. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirelim.
  10. Pişen sosumuzu altını kapattıktan daha sonra blenderdan geçirelim ve soğumaya bırakalım.
  11. Üstü kabuk bağlamasın diye ara ara her zaman karıştıralım.
  12. Kreması için önce labneyi 3 dakika yüksek devirde çırpalım.
  13. Kremayı ek edip 3 dk daha çırpalım.
  14. Şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim.
  15. Yumurtaları teker teker katarak çırpalım. Her yumurtayı ek ettikten sonradan yaklaşık 1 dk çırpalım.
  16. Son olarak un ve vanilyamızı koyup efendice karıştıralım.
  17. Kremamızı kalıbımıza dökelim.
  18. Kremanın içerisine çilekleri gömelim. Eğer çilekleriniz büyükse bir kaç parçaya bölebilirsiniz.
  19. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika, sonrasında da 160 derecede 45-50 dakika pişirelim.
  20. Fırının tabanına bir kap içinde su koyalım. Bu sayede kreması çatlamayacaktır.
  21. Kekimiz piştikten daha sonra yarım saat kadar soğumasını bekleyelim.
  22. Üzerine sosumuzu dökelim ve 1 saat kadar dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun 💗🌸.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın