Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %0,06
  • BIST
    %-0,25
Çilekli Bitter Kremalı Pasta

Çilekli Bitter Kremalı Pasta

Çilekli Bitter Kremalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya

Çikolatalı krema için

  • 2.5 su kadehi süt
  • 1 yumurta
  • 1 kutu vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı bitter kakao
  • 1/3 su kadehi nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr bitter çikolata

Ara dolgusu için

  • Yarım kilogram çilek

Kenarları için

  • 200 gr bitter çikolata

Çilekli Bitter Kremalı Pasta Nasıl Yapılır?

Toz şekeri ve yumurtaları derin bir kaba alıp mikser ile takribî 7-8 dakika çırpın. Şekerler tamamen eridikten sonra üzerine elediğiniz kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Yağladığınız 20 cm ’lik kek kalıbına malzemeyi aktarın. Evvelden ısıtılmamış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Krema için çikolata, vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Kakao, un ve nişasta eridikten sonra tencereyi ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Koyulaştıktan sonra ocaktan alın. Üzerine tereyağı, vanilya ve çikolatayı ilave edip karıştırın. Keki belirgin bir bıçak takviyesiyle enine ikiye kesin. Birinci kata muhallebinin yarısını döküp yayın. Çileğin yarısını üzerine paylaştırın. İkinci kat keki üzerine kapatın. Kalan kremayı üzerine ve kenarlarına yayın. 200 gr bitter çikolatayı eritin. Pastanın yüksekliğine ve enine göre kestiğiniz yağlı kağıdın üzerine döküp yayın. Kalan çileklerle pastanın üzerini süsleyin. Çikolata kıvrılacak kadar sertleştikten sonra hazırladığınız pastanın kenarlarını kaplayın. Buzdolabında bekletin. Katılaştıktan sonra yavaş bir biçimde kağıdı çikolatanın üzerinden alın. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın