Meyveler bir tencereye alınır. Üzerine su, şeker ve su ile açılmış nişasta ilave edilip, hoşça kaynatılır.
5 dakika kaynaması yeterli. Ocaktan alınan sosun üzerine bir vanilya ilave edilip karıştırılır ve kabuk yakalamaması için soğuyana kadar ara ara karıştırılır.
Bir kapta labne pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır, üzerine krema ilave edilir ve tekerrür 2-3 dk çırpılır.
Her malzeme ilave edildiğinde 2-3 dakika aynılaşması için çırpmak gerekiyor.
Şeker ve ardından yumurtalar tek tek ilave edilir. Pürüzsüz kıvam alan harca, un ve vanilya ilave edilir hoşça karıştırıldıktan sonra dolapta bekleyen kalıba dökülür ve hafifçe vurularak havasının çıkması sağlanır.
Fırının evvelden 200 derecede ısıtılmış olması zorunlu. Fansız açmak ehemmiyetli. Ve kalıbı fırına alırken ısıya dayanıklı minik bir kasede fırına belli kaynamış su ilave etmek zorunlu. Bu, ıslayarak pişen tatlının çatlamasını önlüyor.
Cheesecake fırına girdikten sonra 10 dk derece 200 de kalıyor, 10 dk sonunda dereceyi 160 a alarak 40 dk vazgeçiyoruz. Başka Bir Deyişle toplamda 50 dk olacak.
Vakit sonunda fırını kapatıp, kapağı netlikle açılmadan 1 saat fırında bekletiyoruz. Sonrasında kapağı açarak tamamen oda ısısına geldikten sonra üst sos ile birleştirebiliriz.
Bir gece dolapta bekleyen tatlımızı, istediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirsiniz.