Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çilek Soslu Lor Tatlısı

Çilek Soslu Lor Tatlısı

Çilek Soslu Lor Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 kutu toz kremşanti
  • 1 çay bardağı kocaman çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 250 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi 

Sos için:

  • 250 gr çilek
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Süsleme için:

  • 1 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
  • 6 çilek
  • 6 rulokat

Çilek Soslu Lor Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Lor peynirini derin bir kaseye alıp süt ve pudra şekerini ilave edin. İyice karıştırıp kremşanti, ceviziçi ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın.
  • Çilekleri arınıp yıkayın ve ufak ufak doğrayın. Karışıma hindistancevizi ve çilekleri ilave edip tekerrür karıştırın. Kuplara paylaştırıp buzdolabına alın. 
  • Sosu hazırlamak için; çilekleri arınıp blenderle ezerek püre haline getirin.
  • Çilek püresini bir tavaya alıp tozşeker ve mısır nişastasını ilave edin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Kupları buzdolabından alıp hazırladığınız sosu paylaştırın. Tekar buzdolabına alıp 3 saat bilave ettirin. Üzerini çilek, Antep fıstığı ve rulokatlarla süsleyip servis yapın.

    Dilerseniz, şerbet ile tatlandırılan lor tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Şefin Yorumu : SOĞUK SERVİS
Bu soğuk yaz tatlısını misafirlerinize ikram ederken dilerseniz birer top kakaolu dondurma ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın