Lor peynirini derin bir kaseye alıp süt ve pudra şekerini ilave edin. İyice karıştırıp kremşanti, ceviziçi ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın.
Çilekleri arınıp yıkayın ve ufak ufak doğrayın. Karışıma hindistancevizi ve çilekleri ilave edip tekerrür karıştırın. Kuplara paylaştırıp buzdolabına alın.
Sosu hazırlamak için; çilekleri arınıp blenderle ezerek püre haline getirin.
Çilek püresini bir tavaya alıp tozşeker ve mısır nişastasını ilave edin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kupları buzdolabından alıp hazırladığınız sosu paylaştırın. Tekar buzdolabına alıp 3 saat bilave ettirin. Üzerini çilek, Antep fıstığı ve rulokatlarla süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, şerbet ile tatlandırılan lor tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.
Şefin Yorumu : SOĞUK SERVİS Bu soğuk yaz tatlısını misafirlerinize ikram ederken dilerseniz birer top kakaolu dondurma ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.