Malzemeler
Keki için
4 yumurta
Bir su bardağı şeker
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir paket kabartma tozu
Bir su bardağı un
Muhallebi için
4 su bardağı süt
Bir buçuk çay bardağı şeker
Bir yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir paket kremşanti
Bir paket vanilya
Keki ıslatmak için bir bardak süt
Çilekli sos için
500 gr çilek
Bir su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Süslemek için krema
Yapılışı
Önce yumurtaların sarısı ve şekeri çırpıyoruz. Ayrı bir yerde yumurta beyazlarına bir çimdik tuzla köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra diğer malzemelerle birleştirip fazla karıştırmadan yağladığımız tepsimize döküp 180 derecede kekimizi pişiriyoruz .
Kremamızıda kremşanti ve vanilyamız hariç diğer malzemeri katıp karıştırarak pişiriyoruz kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz 10 dak. bekletip kremşanti ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.
Çilekli sosumuzuda hazırlarken çikeği robottan geçirip şeker ve nişasta ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıp pişiriyoruz.
Ilıyan kekimize bir bardak sütü eşit döküp soğuması bekleriz. Sonra kremamızı kekimizin üstüne eşit yayarız. Bu arada kremada ılımış oluyor. Kremdan sonra çilekli sosu dökeriz. En son isteğe göre paket krema ile süsleyip sevis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.