Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Çilek Soslu Haşhaşlı Revani

Çilek Soslu Haşhaşlı Revani

Çilek Soslu Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 3 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi irmik
  • 1 su kadehi mavi haşhaş
  • 2 su kadehi un
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • Çırpılmış toz şanti
  • 500 gram çilek
  • 2 çay kadehi su
  • 2 yemek kaşığı darı nişaştası
  • 1 çay kadehi toz şeker

Çilek Soslu Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve suyu alarak şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya vazgeçelim.
  2. 15 dakika süresince kaynayan şerbetimizin altını kapatalım ve soğumaya vazgeçelim, bu sırada da kekimizi hazırlamaya başlayalım.
  3. Çilek sos imali için çilekleri robottan geçirelim sonra bir tencereye alıp üzerine şeker su ve nişastayı ilave edip karıştırın ocağa alıp kıvam alana kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya vazgeçin.
  4. Kekimiz için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyaz köpük olana kadar mikser ile hoşça çırpalım.
  5. Akışkan yağ, süt, irmik ve mavi haşhaşı da ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  6. Elediğimiz unu da ilave edelim, vanilya ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra son kere çırpalım.
  7. Hazır olan kek harcımızı yağladığımız borcama boşaltalım. Benim bu tarifte kullandığım borcam miktarı 28 cm.
  8. Sonrasında 170 derece fırına koyarak takribî 35 dakika hakimiyetli bir biçimde pişmeye vazgeçelim.
  9. Kekimiz pişip fırından çıkarttıktan 5 dakika sonra kürdan ya da çatal dayanağı ile her tarafına delikler açalım.
  10. İlk sıcaklığı çıkan kekimize soğuyan şerbetimizi dolaştıralım ve şerbetini sürüklemesi için dinlenmeye vazgeçelim.
  11. Şerbetini sürükleyen tatlımızın üzerine evvelinde çırpıp dolapta beklettiğimiz kremşantiyi alalım ve her yeri denk olacak biçimde hoşça yayalım.
  12. Sonra hazırladığımız çilek sosu dökelim. Tatlımızı dolaba kaldırarak 2-3 saat dinlenmeye vazgeçelim. Dinlenen tatlımızı dilediğimiz ebatta keserek süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın