Çilek, şeker ve limon suyunu minik bir tencereye alıp kısık ateşte 30 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince 8 saat vakitle buzdolabında soğutun.
Geniş bir tencereye süt, şeker, tuz, sahlep ve kremayı koyarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar takribî 30-40 dakika vakitle karıştırın. Sahlebin niteliğine göre bu müddet daha kısa sürebilir.
Tencereyi soğuk su dolu bir kap içine indirin ve karıştırarak soğutun.
ve kapaklı bir kaba alarak en az 8 saat vakitle buzdolabında soğutun.
Dolapta iyice soğumuş dondurmayı varsa dondurma makinasına boşaltın ve takribî 30-40 dakika vakitle çalıştırın.
Cihazı durdurmadan evvel çilekli sosu ilave ederek 2-3 dakika daha çalıştırın. Bu müddet sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 5 saat vakitle buzlukta bekletin.
Dondurma cihazınız yoksa hazırladığımız dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 8 saat vakitle buzlukta bekletin.
Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu operasyonu dondurma sertleşinceye kadar 3-5 kere tekrarlayın.
Servis yapmadan 5 dakika evvel dondurmayı buzlaktan çıkarmanızı öneririz.
Daha şık bir sunum için tek şahsiyet kalıplar kullanabilirsiniz. Bunun için dondurmayı kalıba alırken evvel dondurma üstüne de çilekli sos ilave edebilirsiniz.