Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çilek Soslu Dondurma

Çilek Soslu Dondurma

Çilek Soslu Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 l bütün yağlı süt
  • 150 g şeker
  • 5 g sahlep
  • 1 fiske deniz tuzu
  • 300 g taze krema 

Çilekli sos için:

  • 500 g taze çilek
  • 50 g şeker
  • 1/2 limonun suyu 

Çilek Soslu Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Çilek, şeker ve limon suyunu minik bir tencereye alıp kısık ateşte 30 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince 8 saat vakitle buzdolabında soğutun.
  • Geniş bir tencereye süt, şeker, tuz, sahlep ve kremayı koyarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar takribî 30-40 dakika vakitle karıştırın. Sahlebin niteliğine göre bu müddet daha kısa sürebilir. 
  • Tencereyi soğuk su dolu bir kap içine indirin ve karıştırarak soğutun.
  • ve kapaklı bir kaba alarak en az 8 saat vakitle buzdolabında soğutun.
  • Dolapta iyice soğumuş dondurmayı varsa dondurma makinasına boşaltın ve takribî 30-40 dakika vakitle çalıştırın.
  • Cihazı durdurmadan evvel çilekli sosu ilave ederek 2-3 dakika daha çalıştırın. Bu müddet sonunda dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 5 saat vakitle buzlukta bekletin.
  • Dondurma cihazınız yoksa hazırladığımız dondurmayı ağzı sıkı bir kaba alarak 8 saat vakitle buzlukta bekletin.
  • Ancak her saat başı buzluktan alarak mikserle karıştırın ve bu operasyonu dondurma sertleşinceye kadar 3-5 kere tekrarlayın.
  • Servis yapmadan 5 dakika evvel dondurmayı buzlaktan çıkarmanızı öneririz.

Daha şık bir sunum için tek şahsiyet kalıplar kullanabilirsiniz. Bunun için dondurmayı kalıba alırken evvel dondurma üstüne de çilekli sos ilave edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın