Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,53
  • ALTIN
    %-0,37
  • BIST
    %-1,10
Çilek Soslu Bisküvili Kek

Çilek Soslu Bisküvili Kek

Tarifin Öyküsü

Çilek Soslu Bisküvili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase çilek
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kadehi su
  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 2 su kadehi un
  • Yarım su kadehi ayçiçek yağı
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilin
  • 4 adet probis bisküvi

Çilek Soslu Bisküvili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Çilekli sosun hazırlanışı; öncelikle çileklerimizi arınalım ve parçalayalım.
  2. Tencereye dağıldığımız çilekleri, 1 çay kadehi şekeri ve yarım çay kadehi suyu koyalım ve yüksek ateşte 8 dakika pişirelim.
  3. Bir kadeh nişastayı yarım kadeh suda eritelim ve usulca kaynayan sosa döküp ocağın altını kısalım.
  4. Kısık ateşte de 8 dk kadar pişirip sıcak halde blenderdan geçirelim ve püre haline getirelim. Sosumuz hazır.
  5. Kekin hazırlanışı; 2 adet yumurtamızı ve 1 su kadehi şekerimizi çırpalım.
  6. Ardından 1 su kadehi sütümüzü ve yarım su kadehi yağımızı ilave edelim.
  7. Sonrasında 2 su kadehi unumuzu, 1 koli kabartma ve vanilimizi dökelim.
  8. Kıvamını alana kadar çırpalım. Bisküvilerimizi minik parçalar haline getirdikten sonra içine ilave edelim.
  9. 180 derecede yarım saat pişirelim.
  10. Keke bıçak daldırarak içini pişip pişmediğini hakimiyet ettikten sonra keki fırından çıkarabilirsiniz.
  11. Keki fırından çıkarttıktan sonra sosumuzu üstüne ilave edebiliriz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın