Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda yada iki kat streç folyo arasına yerleştirip merdane dayanağıyla ayrılıp kırıntı haline getirin.
Tereyağını eritin. Büyük bir kase içinde ayrılınmış bisküvilerle karıştırın. Tabanı çıkabilen 22 cm çapında bir kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça kullanarak tereyağı ile yağlayın.
Bisküvi karışımını kek kalıbının tabanına aktarın ve bir kadehin altını kullanarak her tarafa denk yüksekliğe gelecek biçimde bastırarak kalıbın tabanına yerleştirin.
Büyük bir kase içinde tuzsuz krem peynir, darı nişastası ve şekeri mikserle çırpıp yoğun bir krema haline getirin.
Yumurtaları karışımın içine kırarak çırpmaya devam edin. Çok fazla çırparsanız kekin üzeri fırında pişerken çatlayabilir.
Tahin, pekmez, susam yağı ve kremayı karışıma ilave edip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine dökün. Evvelden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
Fırının ısısını 90 dereceye düşürün ve düşük ısıda takribî 60-70 dakika daha pişirip fırın içinde soğumaya vazgeçin.
Kalıptan çıkarınca buzdolabına alın. Tatlının üzerini çilek reçelinin suyu ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Daha ayrıntılı bilgi ve değişik tarifler için cheesecake nasıl yapılır? sayfamızı ziyaret edin.