Çikolatalı Yeni Yıl Pastası Tarifi ile sizlerleyiz. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım istiyorsanız, yılbaşı akşamı için bu tarifi deneyin deriz. Her haliyle sevdiğimiz çikolatayı, bu defa oldukça çok bu pastada kullandık. Kek tariflerinde ve pasta tariflerinde kullandığımız çikolata ve kremalara katıldığında daha bir aleyhinde koyulmaz oluyor. Neşelendirici ve nefis bir yılbaşı akşamı için, kolları sıvayabilir planlamaları çoktan yapabilirsiniz. Konuklarınıza leziz sunumlar yapmak ya da sevdiklerinizi şımartmak için yerinde bir gündür yılbaşları. Özellikle çocuklarınız Çikolatalı Yılbaşı Pastası Tarifini fazla seveceğine eminiz, tarifi yaparken bahşedilen ölcülerin dışına taşmazsanız, kullandığınız ürünlerin taze olmasına uyarı ederseniz. Kek malzemelerinde kullanacağınız yumurta, süt ve tereyağın oda sıcaklığında olmasına uyarı ederseniz. Bu şahane sunumu hiç problemsiz yaparsınız. Kolay gelsin..
Kek malzemeleri
225 gram (1,5 su bardağı) toz şeker
220 gram (1 su bardağı) sıvıyağ
250 gram (1 su bardağı) süt
375 gram (3 su bardağı ) un
21 gram (3 yemek kaşığı) kakao
1 tane, portakalın suyu
1 tane, portakal kabuğu rendesi
1 paket, kabartma tozu
1 tane, vanilya
80 gram (1 paket) rende bitter çikolata
Ganaj Malzemeleri
200 gram, bitter çikolata
200 gram, krema
Krokan malzemeleri
240 gram, toz şeker (2 su bardağı)
14-15 tane haşlanmış kestane
Üzerini süsleyip püslemek için
iri çekilmiş antep fıstığı
Ilk Kez keki hazırlayalım, bunun için karıştırma kabına toz şekeri ve yumurtaları alalım ve çırpalım. Üstüne sıvıyağı ve sütü ekleyelim. Bir kapta kuru malzemeleri karıştıralım akıcı harcın içine ağır ağır ekleyelim çırpmaya devam edelim. sonradan rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edelim. Rende bitter çikolata ve portakal suyunuda yavaş yavaş ekleyip karıştıralım. Kıvama gelen kek harcını kek kalıbına dökelim, önceden ısıtılmış 180 derecelik ısıda pişirelim.
Pişen keki fırından çıkaralım, ılınınca kek kalıbından ters yüz ederek servis tabağına çıkaralım. Biz bu vesileyle ganajını hazırlayalım. Ben mari usulü ile bitter çikolatayı eritelim içine kremayı ekleyip iyice karıştıralım, hazır olan kremayı kekin üstüne gezdirerek dökelim.
Bir barbar toz şekeri alalım kestaneli krokanı hazırlamaya başlayalım. Şeker eriyene değin kısık ateşte karıştırarak kahverengi olana dek pişirmeye devam edelim. Kahverengi olan şekerin içine haşlanmış ince kıyılış kastaneleri ek edelim karıştıralım. Ocaktan alalım düz servis tabağına yağlı bir kağıt serelim, üzerine krokanları dökelim soğuyunca parçalara ayırıp pastanın üzerini süsleyelim. En son olarak antep fıstığı ile süsleyelim, bir süre dinlendirip dilimleyerek servise sunalım.