1 paket çiğ krema (Tamamı kullanılmayacak kıvam vermek için azar azar eklenir)
80 gram bitter çikolata
3-4 yemek kaşığı toz halinde krem şanti
2 paket sade krem şanti
2 su bardağı süt
Hindistan cevizi
Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
İlk olarak kremamızdan başlayalım. Vanilya, çığ krema, toz şanti ve tereyağ hariç tüm malzemeleri tenceremize koyalım. Kaynanaya kadar karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca 80 gram bitter çikolatamızı, vanilyayı ve tereyağını ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim. 2 dakika karıştırdık sonra soğumaya bırakalım.
Biraz katı bir krema olması normaldir. Kremamız soğuduktan sonra dolapta hava almayacak ağzı kapalı şekilde en az 4 saat veya vaktiniz varsa 1 gün dinlendirelim.
Dinlenen kremaya çığ kremayı ve toz halinde olan şantiyi ekleyip çırpıcıyla çırpalım. Kremanın yoğunluğu istediniz kıvama gelen kadar çığ kremayı ekleyelim. Kremamız hazır.
Krem santinin yapılışı. 1 paket krem şantiye 1 su bardağı sütü ekleyip mikserle çırpalım. Daha sonra 1 saat kadar dolapta dinlendirelim.
Pandispanyanın yapılışı. İlk olarak yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Yumurta akının üstüne 1 tatlı kaşığı limon suyunu ve şekerimizin yarısını ekleyerek mikserle kar gibi olana kadar çırpıyoruz (Yumurta sarısı karışmamalı) diğer kabımızda da yumurta sarışının üzerine şekerimizin kalanını döküyoruz.
Mikserle çırparken yarım çay bardağı sıcak suyumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
Şimdi kuru malzemelere geçelim. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyamızı bir kaba alarak karıştırıyoruz ve en az 2 defa eliyoruz.
Sarılarımızın olduğu kaba yumurtamızın 3 te birini ve unumuzun da aynı şekilde 3te birini alarak spatula yardımı ile köpükleri söndürmeden yavaşça karıştırıyoruz.
Aynı işlemi akımız ve unumuz bitene kadar devam ediyoruz. 20 cmlik çemberimizin içini yağlı kağıt sererek kenarlarına sıvı yağ sürüyoruz.
Hazırlamış olduğumuz karışımı çembere döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz. (Dakika fırına göre değişebilir)
Pandispanyamız piştikten sonra fırından çıkarıp tel bir ızgara üzerine ters çeviriyoruz. Pandispanya sönmemesi için.
Pastamızı hazırlamaya başlayalım. Pandispanyamızı üçe bölüyoruz daha sonra hafif sütle ıslatıyoruz.
Islattığımız pandispanyaya hazırlamış olduğumuz kremadan üzerine sürüyoruz. İki katını da bu şekil yapıyoruz.
Kremayı sürdükten sonra 3. Parça olan pandispanyamızı ekliyoruz. En sonunda yüzünü kremşanti ile kaplıyoruz. Süslemeyi şeker hamuruyla yaptım, cevizi ile süsleyebiliriz. Afiyet olsun.