Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,15
Çikolatalı Vişneli Magnolia

Çikolatalı Vişneli Magnolia

Çikolatalı Vişneli Magnolia Tarifi İ��in malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı kakaolu buğday patlağı
  • 3 yemek adalȩığı Ayçiçek yağı
  • 2 yemek adalȩığı bal
  • 2 yemek adalȩığı akçaağaç şurubu
  • 1 tatlı adalȩığı tarçın
  • 1 tutam tuz

Puding için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek adalȩığı un
  • 1.5 yemek adalȩığı kakao
  • 80 g bitter çikolata
  • 1 koli vanilya
  • 200 ml krema
  • 500 g çekirdeği çıkartılmış vişne

Üzeri için

  • Vişne

Çikolatalı Vişneli Magnolia Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaseye yulaf ezmesi, buğday patlağı, Ayçiçek yağı, bal, akçaağaç şurubu, tarçın ve tuzu alın. Malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında, ara gizeme karıştırarak kurutun. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Puding için çikolata, vanilya, krema ve vişne hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın. Bir çırpıcıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiltihap. Ateşderi alıp çikolata ve vanilyayı ilave edin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Ilınmaya başladığında kremayı ilave edip, ara gizeme karıştırarak kabuk yakalamamasını sağlayın. Vişneleri çekirdeklerini çıkartın. Yulaf ezmesi karışımını elinizle bölün. Servis yapacağınız kuplara bir gizeme puding, bir gizeme yulaf, bir gizeme vişne yayın. Üzerine tekerrür puding ve yulaf ezmesi karışımından koyun. Vişne taneleri ile süsleyin. Tüm kuplara aynı işlemi yineleyin. Buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın