Derin bir kaseye yulaf ezmesi, buğday patlağı, Ayçiçek yağı, bal, akçaağaç şurubu, tarçın ve tuzu alın. Malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında, ara gizeme karıştırarak kurutun. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Puding için çikolata, vanilya, krema ve vişne hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın. Bir çırpıcıyla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiltihap. Ateşderi alıp çikolata ve vanilyayı ilave edin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Ilınmaya başladığında kremayı ilave edip, ara gizeme karıştırarak kabuk yakalamamasını sağlayın. Vişneleri çekirdeklerini çıkartın. Yulaf ezmesi karışımını elinizle bölün. Servis yapacağınız kuplara bir gizeme puding, bir gizeme yulaf, bir gizeme vişne yayın. Üzerine tekerrür puding ve yulaf ezmesi karışımından koyun. Vişne taneleri ile süsleyin. Tüm kuplara aynı işlemi yineleyin. Buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirip servis yapın.