Malzemeler
Üzeri için
Lezzet’in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok alaka görüyor…
Un, şeker ve tuzu derin bir kaba alıp harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp bir kahve fincanı zeytinyağı ve yumurtaları ilave edin. Azar azar süt ilave ederek çırpma teli takviyesiyle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
Pankek karışımı iki ayrı kaseye ayırın. Bir kaseye eritilmiş çikolatalı ve tereyağlı karışımı ilave edin.
Bir çay kaşığı kadar zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın. Bir kepçe kadar pankek harcından alıp tavaya dökün ve her iki tarafını kızartın. Zeytinyağı ve pankek harcı bitene kadar aynı operasyonu yineleyin. Pankekleri kağıt havlu üzerine üst üste dizip yumuşak kalması için yeniden kağıt havlu ile örtün.
Pankekleri servis tabaklarına aktarın. İsteğe göre meyveli marmelat ve eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyip servis yapın.