Lezzet yemek tarifleri arasında en çok alaka görenlerden biri…
Elenmiş un, safran, tuz ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Süt ve yumurtaları ilave edip iyice çırpın.
Teflon tavayı bir tatlı kaşığı kadar sıvıyağ ile yağlayın. 1 kepçe kadar hamur döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
Spatula ile ters çevirip öteki tarafını pişirin.Kağıt havlu üzerine alıp sıcak olarak muhafaza edin. Tavaya her seferinde
sıvıyağ sürerek tüm hamuru aynı biçimde hazırlayın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Muzları ceddip dilimleyin. Kararmaması için üzerlerine birkaç damla limon sıkın. Kreplerden
birini servis tabağına alın. Yarısına birkaç muz dilimi yerleştirin. 1 tatlı kaşığı kadar fındık içi serpiştirin. Üzerine benmari
usulü eritilmiş çikolatayı dolaştırarak dökün.
Krebin öteki kenarını iç malzemenin üzerine gelecek biçimde kapatın. Kalan krepleri de aynı biçimde hazırlayıp servis
tabağına alın. Nar taneleri ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.