Selamlar olsun E-tarifler ziyaretçilerimize ve takipçilerimize.. Kış ayları bilindiği üzere bedenin soğuğa karşı mukavemeti için iyi ve enerjik yakalayacak besinler yenmeli.. Bunun için de Çikolatalı Ve Kestaneli Truffle Tarifinin içeriğindeki kullandığımız gibi besinler.. Son zamanlarda fazla şikayet olan halsizliğe derman oluyor.. Kestaneye kalırsa şayet hiçbir şeyiniz kalmaz. Zira kestanenin kalori kıymeti yüksektir ve besleyicidir. Kandaki kolesterol oranını yüksek oranda düşürür. Bu ve bunun gibi bir çok bereketleri vardır. Tarfimizde de kestane bulunuyor. Hem şifa hem de efor kaynağı. Tarif, çok lezzetli bütün damağınıza layık bir çikolatalı kurabiye cinsinde.. Üzerine de şuan pek zamanı değil ama çilekle süsleyebilirsiniz. Veya şuan kış meyvelerinden mandalina, portakalları ufak ufak dilimleyerek, muz, kivi, nar, greyfurt, elma gibi şirin meyveleri kullanabilirsiniz. Yapmanızı öneririz. En hoş tarifler için e-tariflerden ufalamayın. Çikolatalı ve Kestaneli Truffle en hoş çikolata tatlarından.. Tarifimize buyrun..
*Tarifimiz 6 şahsiyettir.
125 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı
125 gram haşlanmış kestane
1 su kadehi süt
2 adet yumurta
Yarım su kadehi pudraşekeri
Krema için: 1 koli toz krem şanti
Bir buçuk su kadehi soğuk süt
Üzeri için:
Çilek
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Başka bir kaba süt ve haşlanmış kestaneyi alıp kaynatın. Daha sonra ezici ile püre haline getirin. Öteki taraftan yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarıları ve pudraşekerini mikserle çırpın. Üzerine erittiğiniz çikolata- tereyağı karışımı ile kestane püresini ilave edip hepsi özleşene kadar mikserle çırpın. Pak ve kuru bir kapta yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın ve çikolatalı karışıma ilave edip, tahta bir kaşıkla usulca karıştırarak yedirin. Karışımı ufak silikon kek kalıplarına paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında içini sürükleyene kadar pişirin. Truff ler oda sıcaklığında soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın. Krema için toz krem şanti ile soğuk sütü derin bir kapta iyice çırpın. Sıkma torbasına doldurun ve truff lerin üzerine sıkın. Orta kısımlara sapları kesilmiş çilekleri yerleştirin ve uç kısımlarına yeniden krema sıkın.