Mus için, çikolataları ufak parçalara dağılıp bir kaba alın. Sütü ilave edip mikrodalga fırında eritin. Vanilya özü ve kıyılmış fındık içini ilave edip karıştırın.
Kremayı bir çırpma kabına alın ve bir mikser takviyesiyle 2-3 dakika çırpın. Usulca çikolatalı karışıma ilave edip bir spatula takviyesiyle tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar karıştırın. Karışımı kuplara paylaştırın.
Ganaj için, çikolatayı ufak parçalara dağılıp bir kaba alın. Kremayı ufak bir tencereye alıp ısıtın. Ocaktan alıp sıcak kremayı çikolatanın üzerine dökün. Çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Sürülebilir fındıklı çikolatayı ilave edip tekerrür karıştırın.
Ilındıktan sonra karışımı musların üzerine paylaştırın. Üzerini kavrulmuş fındık içi ile süsleyin. Buzdolabına alıp 2 saat bekletin ve servis yapın.