Çikolatalı Ve Çilekli Çıtırlar Tarifi İçin Malzemeler
4 adet baklavalık yufka
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Herhangi bir çikolata (Ben pul çikolata kullandım)
Çilek reçeli
Çikolatalı Ve Çilekli Çıtırlar Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle çilek dolgusu için; çilek reçelini taneleriyle birlikte blenderdan 2-3 saniye geçirdim. Tereyağını eritip sıvı yağı ekledim.
1 adet baklavalık yufkanın üzerine fırça ile sürüp, ikinci yufkayı da üzerine koyup hafifçe onu da yağladım.
Uzun şeritler halinde kesip, çikolata ve çilek dolgusunu koyarak üçgen şekilde katladım. Böylelikle dışarı akma ihtimali daha az oluyor. Yine de iki tanesi kaçtı ☺🤷♀️ 1 çay kaşığı yeterli.
Son olarak tepsiye dizilir ve üzerleri yine hafif yağlanır 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Zaten kısa sürede piştiği için yanından ayrılmamakta fayda var 👍.
Sıcaklığı geçince servise hazır, isterseniz pudra şekeri de serpilebilir 😋.
Ben deneme amaçlı ölçüleri az yaptım. Kalan yufkaların ağzını hava almayacak şekilde tekrar kullanmak için kapattım. Kısa sürede değerlenir ☺.