Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,27
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %1,94
Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı Un Helvası

Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı Un Helvası

Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı Un Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1,5 kadeh un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 125 gr tereyağı
  • 1 kadeh süt
  • 1 ,5 kadeh su
  • 1,5 kadeh şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 150 gr sütlü çikolata
  • 80 gr Antep fıstığı

Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı Un Helvası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, su ve sekeri tencereye alıp ocakta sıcağa yakın fazla kaynamamasına dikkate ederek ısıtın.
  • Ayrı bir tencereye akışkan yağ ve tereyağını koyup azıcık yağ fokurdayınca ocağı kısın. Unu ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
  • Kakaoyu ilave edip iyice una yedirin ve şerbeti ilave edip topaklanmayacak biçimde spatula desteğiyle karıştırıp ezin ve ocağı kapatın.
  • Başka bir kapta çikolatayı benmari usulü eritin ve helvayı servis edebilirsiniz.
  • Çikolatayı ister yanında ister üstüne dökerek servis edebilirsiniz.
  • Son olarak Antep fıstığı, fındık, fıstık, ceviz vs.. kullanabilirsiniz.

Püf noktası:

  • Benmari usulü erittiğimiz sütlü çikolataya 1 tepeleme yemek kaşığı kakao ilave edin ılıkken ve iyice çikolataya yedirin. Bu teknikle çikolatanın damağa verdiği hissi ve yoğunluğu muhteşem.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın