Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı Un Helvası Tarifi İçin malzemeler
1 çay kadehi akışkan yağ
1,5 kadeh un
2 yemek kaşığı irmik
125 gr tereyağı
1 kadeh süt
1 ,5 kadeh su
1,5 kadeh şeker
2 yemek kaşığı kakao
150 gr sütlü çikolata
80 gr Antep fıstığı
Çikolatalı Ve Antep Fıstıklı Un Helvası Nasıl Yapılır?
Öncelikle süt, su ve sekeri tencereye alıp ocakta sıcağa yakın fazla kaynamamasına dikkate ederek ısıtın.
Ayrı bir tencereye akışkan yağ ve tereyağını koyup azıcık yağ fokurdayınca ocağı kısın. Unu ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
Kakaoyu ilave edip iyice una yedirin ve şerbeti ilave edip topaklanmayacak biçimde spatula desteğiyle karıştırıp ezin ve ocağı kapatın.
Başka bir kapta çikolatayı benmari usulü eritin ve helvayı servis edebilirsiniz.
Çikolatayı ister yanında ister üstüne dökerek servis edebilirsiniz.
Son olarak Antep fıstığı, fındık, fıstık, ceviz vs.. kullanabilirsiniz.
Püf noktası:
Benmari usulü erittiğimiz sütlü çikolataya 1 tepeleme yemek kaşığı kakao ilave edin ılıkken ve iyice çikolataya yedirin. Bu teknikle çikolatanın damağa verdiği hissi ve yoğunluğu muhteşem.