Malzemeler
Süslemek için
Sınanmış yemek tarifleri sunan Lezzet’in tatlı tarifleri listesinden iyi bir tercih.
Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya vazgeçin. Yumurtaların sarısını akından ayırıp değişik kaplara alın. şekeri derin bir kaba alın. 4 yumurta sarısını ilave edip mikserle 1-2 dakika çırpın. Benmari usulü eritip ılıttığınız çikolatayı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile bir tutam tuzu kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Çikolatalı karışımı azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Fındıkları ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
Tereyağını ocağa ve fırına dayanıklı yuvarlak bir kapta ısıtın. Çikolatalı karışımı kabın tabanına denk biçimde yayın. Kısık ateşte 1-2 dakika pişirdikten sonra evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip kakaoyu serpiştirin. Ahududu ve taze nane yapraklarıyla süsleyip ılık servis yapın.