Tereyağı, ayçiçek yağı ve pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına alın. Mikser dayanağıyla tüm malzeme iyice aynılaşıncaya kadar çırpın. Kabartma tozu ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, elinizle yuvarlayarak biçim verin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında takribî 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Eritilmiş bitter çikolata ve kremayı bir kapta çırpın. Soğuyan kurabiyeleri çikolataya daldırıp yağlı kağıt üzerine alarak donmalarını bekleyin. Daha sonra servis yapın.
Hiç bitmese diyeceğiniz banal un kurabiyesi tarifine buradan erişebilirsiniz.