Öncelikle çikolata sosu hazırlayalım; ufak bir tencere içerisine 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı şeker, 1 kutu vanilya ve 1 kadeh sütü karıştırıp ocakta kaynayana kadar karıştıralım
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya vazgeçelim.
Keki elimizle dağılalım hazırladığımız sosu parçalanan kekin üzerine dökelim.
Elimizle yoğurup istenilen ebatta yuvalayalım.
Streç serdiğimiz uygun bir tepsiye yuvaladığımız kekleri yerleştirelim dondurucuya koyup 1 saat bekletelim.
200 gram çikolatayı benmari usulü eritelim dondurucudan aldığımız kek toplarını çikolataya daldırıp yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsi içine alalım hepsini tamamladıktan sonra servise hazır.