1 koli sade beyaz çikolata veya fındık kırığı, badem kırığı, hindistan cevizi tozu gibi malzemeler
Küçük boy kağıt kapsüller
Çikolatalı Trüf Tarifi Nasıl Yapılır?
Kekler bir kabın içerisine ayrılınır. Krema tencerenin kenarında kabarcıklar oluşacak kadar ısıtılır ve tencere ocaktan alınır. İçerisine bitter ve fındıklı çikolata ilave edilir.
Karıştırarak iyice özleşen ganaj keke ilave edilir ve hiç kuru kek parçası kalmayana kadar hoşça yoğrulur. Kek buzdolabına kaldırılır ve soğuyarak azıcık sertleşmesi beklenir.
Soğumuş olan kekten ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlanır ve yağlı kağıt üzerinde bir tepsiye dizilerek tekerrür buzdolabına kaldırılır. Topların soğumasını beklerken sütlü çikolatalar bir kasede benmari usulü eritilir.
Toplar çikolataya bulandıktan sonra bir çatal takviyeyi ile alınır. Azıcık sallayarak fazla çikolatanın akması sağlanır ve tekerrür yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Tüm toplar bittikten sonra üzerlerine fındık, badem, hindistan cevizi tozu gibi malzemeler ile süsleme yapılabilir. Arzu eden beyaz çikolata eritip bir buzdolabı poşeti ile topların üzerine incecik çizgiler yaparak süsleyebilir.
Toplar tekerrür buzdolabına alınır ve tamamen soğuduktan sonra kağıt kapsüllere koyarak servis edilir. Arzu eden truffları yaptıktan sonra buzluğa kaldırabilir.
Buzluktan çıktıktan sonra oda ısısında hemen çözülüyor ve tadında hiçbir farklılık olmuyor. Afiyet olsun.