Kek için
Krema için
Keki nemlendirmek için
Üzeri için
Yemek tarifleri arasında en lezzetli olanı. Çikolatayı kaseye alıp kaynar su üzerinde eritin. Kek için zorunlu tereyağı ve toz şekeri bir kapta 10 dakika çırpın. Çikolata ve değişik malzeleri ilave edip iyice karıştırın. İçi yağlanmış 23 cm ’lik kelepçeli kek kalıbına harcı döküp 180 derece fırında pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya vazgeçin. Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle iyice çırpın. Mascarpone peyniri ve kahve likörünü ilave edip karıştırın. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve peynir karışımına ilave edin. Kekleri küp biçiminde dilimleyin ve yarısını sırça bir kasenin dibine yayın. Granül kahve ve şekeri sıcak su içinde eritin. Keklerin üzerine kaşıkla dökerek nemlendirin. Üzerine hazırladığınız kremanın 2/3 ’namı yayın. Kalan kekleri dizin ve tekerrür nemlendirin. Kalan kremayı en üste yayın. Üzerini örterek 1 gece buzdolabında bekletin. Üzerini kakao ve kocaman rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade tiramisu tarifini de sınayabilirsiniz.