Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,48
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %0,65
Çikolatalı Tavuk Göğsü

Çikolatalı Tavuk Göğsü

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un (200 ml)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 125 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • Çekilmiş antep fıstığı
  • Çilek
  • 1 paket kare çikolata (Ben bitter kullandım)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı süt

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye margarini alıp eritiyoruz.
  2. Yağ eriyince unumuzu ekleyip 2-3 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Kavrulduktan sonra sütümüzün yarısını ekleyip hızlı hızlı karıştırıyoruz.
  4. İyice karıştıktan sonra kalan sütü ve şekeri de ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekliyoruz.
  6. Ocaktan alıp mikser ile çırpıyoruz.
  7. Kullanacağımız kabı borcam, kek kalıbı, tart kalıbı vs. Soğuk su ile çalkalıyoruz.
  8. Islak kabımıza tatlımızı döküyoruz.
  9. Sosumuzu dökmek için biraz soğumasını bekliyoruz.
  10. Sosumuz için;Cam kaseye çikolatalarımızı koyuyoruz.Benmari usulü eritiyoruz.
  11. Biraz eridikten sonra sütümüzü koyup karıştırıyoruz.
  12. Pürüzsüz bir hal aldıktan sonra tatlımızın üzerine döküyoruz ve 2-3 saat buz dolabında dinlendiriyoruz.
  13. Üzerini süslemek için dilediğinizi kullanabilirsiniz.Afiyet olsun 🤍.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın