Malzemeler
Dolgusu İçin
İçi İçin
Üzeri İçin
Süslemesi İçin
Yapılışı
Bir kabın içine tüm malzemeleri koyalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hazırladığımız hamuru streçle kapatalım ve buzdolabında 20 dk dinlendirelim.
Dolgusu için; tencereye sütü, toz şekeri, unu koyalım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirelim.
Bitter çikolatayı parçalara ayırıp, hazırladığımız karışımın içine ilave edelim ve eriyene kadar karıştıralım.
Son olarak ceviz içini ilave edelim ve ılımasını bekleyelim.
Hamuru buzdolabından çıkartalım ve 14 eşit parçaya bölelim.
Daha sonra avucumuzda yassılayalım ve hafif yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirip, bir kaç yerine çatal batıralım.(kabarmaması için)
Çikolatalı kremayı üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
Önceden ısıtılmış 175° fırında pişirelim ve ılıyınca kalıplarından çıkarıp, çikolatalı krema ile dolduralım.
Üzeri için; çikolatayı, tereyağını benmari usulü eritelim ve tartoletleri çikolataya batıralım.
Hazırladığımız çikolatalı tartoletleri, buzdolabına koyalım ve dinlendirelim.
Üzerine toz antep fıstığı serpelim. Afiyet olsun.