30 gram kakao tozu 3 yemek kaşığı sıradan çok dolu dolu olmasın
100 gram un 1 su kadehi 3/2 si
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Islatmak için : azıcık süt
50 gram sütlü + 50 gram siyah pasta çikolatası
100 gram sıvı krema 1 çay kadehi
Çikolatalı Tart Kek Tarifi Yapılışı
Öncelikle kalıbınızı soğuk tereyağ ile her yerine gelcek biçimde yağlayıp dolaba kaldırdınız.
Yumurta ,şeker, tuz ve vanilya köpürüp rengi açılıncaya kadar çırpınız.
Süt ,sıvı yağ ilave edip çırpınız.
Un ,kakao ,kabartma tozu eleyerek karışıma ilave edip hafif hafif çırpıp kıvam veriniz.
170 derece ısınmış fansız alt üst ayarda 25- 30 dk pişiriniz.
Fırından çıktımı kalıbınızı nemli bir bezin üzerine vazgeçin ve 15-20 dk sonra kalıbı ters çevirerek kekinizi çıkarınız .
15-20 dk soğumaya vazgeçiniz.
Ganaj için kremanızı kaynama noktasına kadar ısıtınız ve ayrılınmış çikolatanızın üzerine dökünüz ve mikser ile pürüzsüz kıvam veriniz.
Kekinizi hafif süt ile ıslatınız.
Ganajı üzerine hoş bir biçimde yerleştirip dolaba kaldırınız en az 2 saat dolapta dinlenmeli. Afiyet olsun. ben mikser kullanmadan yaptım el mikser ile daha püf bir kek oluyor.