İlk evvel yumurtaları şeker ile kabarıncaya kadar çırpın.
Üzerine süt ve akışkan yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba eleyin ve çırptığınız karışıma ilave edin.
Bir spatülle karıştırıp yağladığınız tart kalıbına usulca dökün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kek pişerken nemlendirme sosunu ve ganajı ayarlayın.
1 kadeh sütü bir cezveye alın ve içine kahve ilave edin.
Kahve eriyinceye kadar ılıtın. kahve tadını daha yoğun isterseniz 1 tatlı kaşığından fazla kahve kullanabilirsiniz. ocaktan alıp soğuması için bir kenara alın.
Ganajı hazırlamak için kremayı ve balı kenarlarından kabarcık çıkana kadar kaynatmadan ısıtın.
Ocağı kapatıp içine parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edin. 2 koli bitter çikolata yerine 1 koli bitter bir koli sütlü çikolata da kullanabilirsiniz. karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
Daha pürüzsüz bir kıvam için ganajı süzgeçten geçirebilirsiniz.
Üstünün kabuk bağlamaması için üzerine streç folyo ile kapatın.
Kahveli süt oda sıcaklığına geldiğinde soğumuş kekinize kaşıkla dolaştırın.
15 dakika kekin sütü sürüklemesini bekleyin.
Sonra kekin içindeki boşluğa ganajı dikkatlice dökün.
Krema soğuyup koyulaşıncaya kadar gerekirse buzdolabında bekletin.