Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %1,58
  • ALTIN
    %2,56
  • BIST
    %0,11
Çikolatalı Tart Kek

Çikolatalı Tart Kek

Tarifin Öyküsü

Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay kadehi şeker kadeh ölçüm 125ml
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 su kadehi un kadeh ölçüm 200ml
  • 1 kutu vanilya
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay kadehi süt
  • 100 gram çikolata 50 gram sütlü 50 gram bitter
  • 1 çay kadehi krema
  • 6 adet çilek

Çikolatalı Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şekeri bir tutam tuz ile çırpın .
  2. Ardından akışkan yağ ,süt, vanilyayı ilave edip azıcık daha çırptıktan sonra un, kabartma tozu ve kakao eleyerek ilave edin.
  3. Her tarafını margarinle yağladığınız kalıpınıza döküp tezgaha bir kaç kez vurun.
  4. Evvelden ısıttığınız 160 dereceli fırında pişirin.
  5. İlk 20-25 dakika fırın kapağını açmayın kekin sönmemesi gerekiyor.
  6. Ardından kürdan testi yapıp soğumasını bekleyin.
  7. Değişik taraftan ganaj hazırlamak için çok pişirmeyecek biçimde kremayı ocağınızda ısıtın.
  8. Kaynama noktasına getirmeden ardından çikolataları ilave edip ara ara karıştırın rengi bu biçim koyulaşacaktır.
  9. Servis tabağına kalıbınızı usulca ters çevirip yarım çay kadehi sütü fırça takviyesiyle kekinizin üstüne ıslanacak.
  10. Biçimde sürün 15 dakika sütün sürüklemesini bekleyin ardından yaptığınız ganajı üzerine döküp dinlenmesi için en az 5 -6 saat dolabınıza kaldırın bir gece evvel yaparsanız daha hoş bir kıvam alır.
  11. Ardından dilimlere ayırdığınız keki ikiye kestiğiniz 6 adet çilekle süsleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın