İlk olarak kakao, şeker ve ufak parçalara ufalamış çikolatayı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin.
Tencerenin içerisine unu ilave edip rengi sararıncaya kadar kavurun. Süt ve çikolatalı karışımı ilave edip 3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Sarılarını çikolatalı hamura ilave edip karıştırın.
Yumurta aklarını ise pak ve kuru bir kaseye alıp 1 tutam tuz ilave ettikten sonra mikserle iyice çırpın. Tahta kaşıkla çikolatalı hamura azar azar ilave edip karıştırın.
Ufak güveç kaplarına hamuru paylaştırın ve 170 dereceye ayarlanmış fırında takribî 7-8 dakika pişirin ve bilave ettirmeden servis yapın.
Çikolatalı sufleyi pudra şekeri, kakaolu dondurma veya krema sosu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Sufle imalinde en ehemmiyetli malzeme yumurtadır. Yumurtanın beyazı ve sarısının kesinlikle ayrı ayrı katılması ve çok iyi çırpılması gerekir.
Sufle hamurunu kalıba dökmeden evvel, tereyağı ile kalıbın dibini yağlayın. Böylece olasılığı da azalır.
Karışımı hazırlarken kısık ateşte olmasına dikkat edin. Topaklanmalar olursa karıştırma süratinizi arttırın.
Karışımın ısısı ılıman olana kadar yumurta sarısını ilave etmeyin.
Sufleyi pişirirken bir su kabını fırına atarsanız, yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
Pişirme süresi bitene kadar fırının kapağını açmayın. Tarifte verilen müddete göre hakimiyet edebilirsiniz.
1 Porsiyon Çikolatalı Sufle Kaç Kaloridir?
Orta boyutlarda hazırlanan bir porsiyon çikolatalı sufle, takribî 390 kaloridir. Kilo hakimiyetini balansta yakalamak isteyenlerin ve şeker hastalarının 2 porsiyondan fazla yememesi nasihat edilir.