Malzemeler
Arası İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Bir kaba unu, tereyağını, vanilyayı, ince çekilmiş fındığı, pudra şekerini, yumurta sarılarını, sirkeyi ve tuzu koyalım.
Mikserin hamur karma aparatı ile hamur toparlanana kadar karıştıralım.
Hamuru tezgahın üzerine alıp bir miktar elle toparlayalım.
Streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
Arası için; kremayı ocakta ısıtalım.
İçine bitter çikolata ilave edip eritelim.
Oda sıcaklığına gelen kremayı buzdolabında soğuyana kadar bekletelim.
Soğuyan kremayı yüksek devirde mikserle çırpalım.
Kremayı sıkma torbasının içine alalım.
Buzdolabında dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında biraz un serperek yarım cm kalınlığında açalım.
Yapışkan bir hamur olduğu için ilk açtığımız hamurun altına ve üzerine bir miktar un serpelim.
Hamuru 5 cm çiçek kalıp ile keselim.
Kenarlarından çıkan hamuru tekrar toplayıp unsuz yağlı kağıt arasında açalım.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim. Ben 80 adet kurabiye elde ettim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında hafif beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Hamur ince olduğu için çok çabuk pişecek dikkatli olalım.
Fırından çıkan kurabiyelerin yarısının üzerine pudra şekeri serpelim.
Soğuyan kurabiyelerin yarısını ters çevirip üzerine krema sıkalım.
Sonra üzerlerine pudra şekeri serptiğimiz kurabiyeleri kapatalım.
Kurabiyelerin ortasına benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı çay kaşığı ile dökelim.
Beyaz çikolata donmadan üzerlerine birer adet fıstıklı bitter draje yerleştirelim. Afiyet olsun.