Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %1,38
  • ALTIN
    %3,19
  • BIST
    %0,05
Çikolatalı Rulo pasta Tarifi

Çikolatalı Rulo pasta Tarifi

Merhaba kıymetli ziyaretcilerimiz, Çikolatalı Rulo pasta Tarifi ile sizlerleyiz. Rulo pastalar bir çoğumuzun gözünü korkutur, imali güç kazanç. Hakikatinde düşündüğünüz kadar güç değildir, bazı puf noktaları var onlara dikkat ettiğimiz zaman hiç de güç olmadığını sizde göreceksiniz. Kekine kullanacağınız yumurtaların oda ısında olmasına dikkat edelim.. tüm kuru malzemelerini un ve kabartma tozunu  ayrı bir yerde karıştırıp elenmiş olmalı. kek  pandispanyası harcını tepsiye döktükten sonra yere birkaç kere vurmakta fayda var içinde kalan havayı atmasını sağlamak için

Çikolatalı Rulo pasta tarifinde en ömenli nokta, ruloyu sıcakken yapmanız, aksi olursa kek kırılabilir. Bu kek harcını fazla pişirmenize gerek yok, pişirirken göreceksiniz cok ivedi pişiyor. Hazırladığınız Çikolatalı Rulo pastayı en az 2 saat dinlendirmeniz gerekiyor.  Şerbetli tatlılar veya sütlü tatlıları pek hoşlanmam şehirle de pasta diyenler bu tarif sizler için. Özel kabul günleriniz, doğum gunleri için şahane bir tarif. Kolay gelsin…

Çikolatalı Rulo pasta Tarifi için malzemeler

 

  • 4 tane yumurta
  • 1 çay fincanı şeker
  • 1,5 su kadehi un
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu

 

 

  • Kreması için
    • 2.5 çay fincanı süt
    • 3 çorba  kaşığı şeker
    • 2 çorba  kaşığı un
    • Yarım çorba  kaşığı nişasta darı veya buğday
    • 2 çorba kaşığı kakao ve yarım kutu bitter çikolata rende yapılmış
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • 1 yumurta
    • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı

Üzerine için:

  • Vurulmuş ceviz

 

Çikolatalı Rulo pasta Tarifi

Karıştırma kabına yumurtaları kıralım şekeri ilave edelim krema kıvamına gelene kadar çırpalım, sonra kalan malzemelerini ilave edelim iyice karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim, hazırladığımız harcı kağıdın üzerine dökelim kaşık dayanağı ile harcı yayalım 190  derecelik ısıda pişirelim. Fazla yakalamamaya itina gösterelim, on dakika yetiyor yoksa kırılmalar olabilir.

Pandisyamız pişerken bizde kremasını hazırlayalım, bunun için orta boy bir tencereye sütü alalım üzerine tereyağı ve çikolatanın dışında tüm malzemeyi ilave edelim karıştıralım kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Kıvama gelince ocaktan alalım tereyağı ve çikolatayı ilave edelim hoşça çırpalım 1-2 dakika bir kenara alalım ara gizeme karıştıralım kaymak yakalamaması için.

Pandispanya pişince ılık olacak mutfak peçetesinin pamuklu nemlendirelim iyice sıkalım, pandispanyayı kağıdı ile beraber bu örtünün üzerine alalım kağıtlı taraf üste gelecek. Kağıdı sürükleyip çıkarın, pandispanyayı rulo biçiminde beze saralım takribî 4-5 dakika bekletelim. Vakit sonunda soğuttuğunuz kremanın yarısını kekin üzerine dökelim spatula ile yayalım ve rulo biçiminde saralım kremanın kalan kısmını üzerine her yerine gelecek biçimde sürelim cevizle süsleyelim. Buzdolabında birkaç saat dinlendirip servise sunalım.

Afiyet olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın